23 Martie 2019

Care sunt sansele Romaniei de a ajunge la Euro 2020?

‘Tricolorii’ si-au aflat vineri parcursul pe care trebuie sa-l parcurga pentru a ajunge la turneul final din vara, din pacate avand sanse mici luand in considerare in special prima adversara pe care va trebui sa o intalneasca chiar in deplasare.


Dupa plecarea lui Cosmin Contra ramane de vazut cine va veni pe banca nationalei, insa este clar faptul ca prima finala a selectioantei noastre se va disputa pe 26 martie in Islanda, unde Romania categoric cu sansa la doua la calificare.


Sansele de a trece de Islanda?


Avand in vedere modul in care s-au prezentat islandezii in cadrul acestor calificari, este greu de crezut ca Romania va reusi sa obtina o victorie in deplasare, in fata trupei conduse de mijlocasul lui Everton, Gyfri Sigurdsson. Islanda a terminat pe locul al 3-lea grupa din care au mai facut parte Turcia si Franta,  reusind sa obtina o singura victorie in fata acestora, in luna iunie cu 2:1 in fata turcilor.


Nu trebuie sa uitam faptul ca islandezii au facut o figura foarte frumoasa la ultimul turneu Euro 2016, reusind sa ajunga pana in sfeturile de finala, in 8-imi producand una dintre cele mai mari surprize din ultimul deceniu, invingand-o pe mult mai bine cotata selectionata a Angliei cu scorul de 2:1.


Islanda a reusit sa se califice si la Cupa Mondiala din 2018 din Rusia, castigand Grupa I de calificare din care a facut parte surprinzator si urmatoarea vice-campioana Croatia. Chiar daca in Rusia nu a reusit sa obtina nicio victorie, nordicii au obtinut totusi o remiza in fata Argentinei conduse de Messi.


‘Tricolorii’ de cealalta parte au dezamagit cumplit in acesta campanie de calificare, singurele victorii venind in fata unora dintre cele mai slabe nationale din Europa : Malta si Insulele Feroe. 

Nu am mai fost la un turneu final din 2008 si este greu de crezut ca vom domina meciul din martie, ce va jucat in conditii foarte ostile. 


Credem astfel ca sansele Romaniei la calificare sunt destul de modeste, casele de pariuri oferind COTA 2.40 pentru a ajunge in finala barajului.


Sansele de a ajunge la Euro 2020?In cazul in care ‘Tricolorii’ ne vor surprinde pe toti, urmeaza sa avem parte de o noua finala in fata uneia dintre vecinele noastre, Bulgaria sau Ungaria. In continuare vom analiza posibilele adversare ale Romaniei in ultima faza a barajului pentru Euro 2020.


Bulgaria pleaca cu a doua sansa la calificare


In ciuda faptului ca va evolua la Sofia in fata propriilor fani, selectionata condusa de Georgi Dermendzhiev este vazuta cu sanse minime de a ajunge la Euro 2020, luand in considerare prestatia proasta pe care a aratat-o in calificari. Pe pozitia a 4-a s-a aflat Bulgaria in Grupa A din care au mai facut parte : Anglia, Cehia, Kosovo si Muntenegru, reusind sa obtina doar 6 puncte in cele 24 puse in joc.


Mai mult decat atat, bulgarii au reusit sa obtina un singur succes, chiar in ultima runda cand au invins-o pe Cehia cu scorul de 1:0. Exista totusi sanse de calificare pentru Bulgaria, selectioanta fiind neinvinsa in ultimele 3 intalniri directe jucate cu Ungaria.


Ajung ungurii la Euro 2020?


Selectionata antrenata de italianul Marco Rossi a reusit sa termine pe pozitia secunda grupa din care a facut parte in Liga Natiunilor, in timp ce in cadrul calificarilor a fost foarte aproape de a-si asigura prezenta directa in grupe. Din pacate insa pentru nationala Ungariei aceasta a fost invinsa in partida decisiva jucata acum 5 zile de Tara Galilor la Cardiff cu scorul de 2:0, prin reusitele lui Ramsay (15 si 47).


Daca Ungaria va reusi sa obtina aceasta victorie, iar ‘Tricolorii’ vor reusi sa faca surprinza in Islanda, ne va astepta cu siguranta un meci infernal intre cele doua selectionate rivale, un adevarat baraj pentru turneul final.


Sansa mici pentru Romania de a ajunge la turneul final, un loc unde momentan nici nu speram sa ne gandim, luand in considerare prestatiile din ultima perioada. Totusi vom striga in fata televizoarelor : HAI ROMANIA!


Promotiile zilei

Promotiile zilei Vineri /06 Decembrie 2019
1

Profita de cei 77 de RON oferiti de Maxbet!

NU RATA!
Te tinem informat facebook-like