06 Februarie 2018

Khabib - McGregor - Lupta anului in UFC -

In aceasta noapte, in Las Vegas are loc cel mai mare PPV din istoria UFC-ului, main event-ul fiind lupta dintre campionul featherweight – Khabib Numagomedov si ‘fata’ sportului cum este denumit in ultimii ani – Conor McGregor.

Khabib Numagomedov


Provinit din regiunea Dagestan ( Rusia ) , Khabib are posibil cel mai impresionant record din istoria acestei competitii : 26 de victorii si 0 infrangeri. Singurul lucru ce ii poate fi reprosat rusului este faptul ca nu a intalnit in luptele sale decat 2 adversari ce se clasau in Top 10 : Michael Jonhson in 2016 pe care la invins cu o Kimura in runda a 3-a, si Edson Barboza in 2017 pe care la batut cu o decizie unanima.

Modul in care a castigat titlul acestei divizii este la fel de controversat, dupa ce Tony Ferguson s-a accidentat cu o saptamana inainte de lupta, Max Halloway campionul diviziei inferioare s-a oferit sa intervina insa comitetul medical nu a permis acest lucru, astfel Khabib a castigat centura invingandu-l pe Al Iaquinta in 5 runde – un luptator ce se clasa pe pozitia a 13-a.

Ca stil de lupta ‘ The Eagle ‘ a fost antrenat de chiar tatal sau in Freestyle Wrestling si Samba , obtinand numeroase premii in aceste competitii.

Cu siguranta ca scopul lui Khabib va fi sa-l duca la podea pe McGregor acolo unde este considerat cel mai bun din istoria UFC-ului.

McGregor


‘The Notorious’ revine in octogon dupa o pauza de 2 ani in care a reusit sa-si treaca in cont aproximativ 100 de milioane de dolari in urma luptei legendare cu Mayweather.

In UFC , fostul dublu campion a suferit in o singura infrangere, in fata lui Nate Diaz in martie lui 2016. Fiind in continuare cercetat dupa incidentul de acum cateva luni cand a accidentat mai multi luptatori in incercarea de al gasi pe Khabib, irlandezul pare mai mult concentrate pe expansiunea sa in lumea whisky-ului si nu pe lupte.

Nu trebuie insa sa fim inselati de aparenta, McGregor este poate cel mai bun ‘striker’ din aceasta promotie, reusind sa termine 7 din cele 10 meciuri jucate pana acum in UFC cu un KO.

Mana stanga este in continuare arma de baza a irlandezului, care se poate lauda insa si cu centura maro in jiu jistsu brazilian.

McGregor va incerca sa nu fie dus la podea de Khabib acolo unde este cu siguranta in pericol, bratul stang al lui Conor poate insa determina sfarsitul meciului inca din primele minute, lucru pe care a reusit sa-l faca in fata lui Jose Aldo , care era neinvins de 10 ani.

Pont :


Fara lupte in octogon de 2 ani de zile si intampinand poate cel mai bun ‘grappler’ din istoria UFC-ului, credem ca este imposibil ca McGregor sa nu fie pus la podea cel putin de cateva ori in aceasta noapte, avand in vedere conditia fizica superioara a lui Khabib, credem ca acesta va castiga in rundele finale sau la decizie.


BETFAIR ofera cote marite pentru aceasta lupta legendara : COTA 50 pentru victoria cu numarul 27 a lui Khabib si COTA 60 pentru victoria spunem noi surprinzatoare a lui McGregor.

Te tinem informat facebook-like