04 Februarie 2019

Robert Whittaker vs Israel Adesanya

Dupa o pauza de aproape un an, campionul diviziei ‘Middleweight’ Robert Whittaker isi apara centura in fata unui adversar ce nu a cunoscut pana acum gustul infrangerii in octogon, Israel ‘The Last Stylebender’ Adesanya. Lupta va avea loc pe ‘terenul’ campionului, in Australia, duminica la 6 dimineata.


Imagini pentru semnul exclamariiRobert ‘The Reaper’ Whittaker


A schimbat divizia in anul 2015, acest lucru dovedindu-se a fi cea mai buna alegere a australianului, ce este neinvins in cadrul ‘Middleweight’, avand si cea mai lunga serie de victorii, 9 mai exact. Ramane insa de vazut daca ‘The Reaper’ poate reveni dupa o lunga accidentare, ce l-a scos din meciul cu Gastelum, lupta ce trebuia sa aiba loc tot in Australia.


Whittaker se afla din nou in ‘inferioritate’ din punct de vedere al atributelor fizice, avand o inalltime mai mica comparativ cu cea a lui Adesanya dar si un ‘reach’ mult mai mic. Nu credem insa ca australianul va intampina probleme, venind dupa 2 victorii in fata ‘monstrului fizic’ Yoel Romero, ce putea sa-l domine prin pura forta pe acesta.


O statistica impresionanta o reprezinta faptul ca Robert a reusit in fiecare lupta sa trimita mai multe lovituri semnificative, stilul acestuia fiind de a incerca mereu sa-si raneasca adversarul. Analistul Dan Hardy amintea faptul ca ‘ Poti alege orice 15 secunde din orice lupta a lui Whittaker si o sa-l vezi cum loveste’. 


Fiind un luptator agresiv, ce inainteaza constant si doreste sa-si imprime ‘pace-ul’, ne asteptam la un ‘baraj’ de lovituri aplicate de Whittaker, dar si la multe combinatii, preferata acestuia fiind ‘left hook-high kick’ - combinatie ce l-a pus la pamant chiar si pe legendarul Jacare Souza. In cazul in care ar dori sa duca lupta la podea, vedem din nou un avantaj pentru Robert, stilul sau de ‘ground and pound’ fiind similar cu cel practicat de GSP sau Frankie Edgar.


Imagini pentru semnul exclamariiIsrael ‘The Last Stylebender’ Adesanya


Noul star al sportului de contact are originii africane insa a crescut si s-a dezvoltat in tara rivala, Noua Zeelanda. Venind dupa un lung sir de victorii in kickboxing, Adesanya a impresionat in octogon avand un record de 17 victorii si 0 infrangeri, ultimele doua venind in fata unor nume importante precum : Anderson ‘The Spider’ Silva si Kelvin Gastelum.


Adesanya va incerca probabil sa-si imprime avantajul in ‘reach’ in aceast lupta, incercand sa tine distanta fata de Robert si sa-si continue stilul de ‘counterpunching’ consacrat atat de bine in MMA, de catre fostul campion Conor McGregor. Avand 6 victorii consecutive in cadrul acestei divizii si reusind sa-l trimita pe Gastelum de 5 ori la podea in lupta precedenta, nimeni nu se indoieste de abilitatiile lui Adesanya.


Avand drept avantaje, miscariile imprevizibile ale corpului si imprimand mereu teama unui atac, Israel este un luptat foarte calm, ce nu se grabeste si alege sa-si studieze in primele runde adversarul incercand sa gaseasca posibile slabiciuni in aparare. 


Cu o experienta vasta in lumea sportului de contact avand peste 80 de lupte in kickboxing, Israel va cauta cu siguranta KO-ul in aceasta dimineata, desi casele de pariuri nu vad o asemenea performanta ca fiind prea posibila. 


Avand cote similare la victorie, alegem totusi sa mergem pe experienta din octogon a lui Whittaker, ce va avea in spate atat suportul fanilor australieni cat si victoriile obtinute in fata unui adversar spunem noi la fel de puternic, Yoel Romero - COTA 1.90 ca Whittaker sa-si pastreze titlul.


Un alt pont interesant ce trebuie luat in considerare este faptul ca lupta sa ajunga la o decizie. Desi ambii au forta de KO, nu credem ca lupta din aceasta dimineata se va temina inainte de finalul celor 5 runde - COTA 2.20!


Promotiile zilei

Promotiile zilei Luni /21 Octombrie 2019
1

Cel mai mare bonus din Romania 3.000 de LEI!

PROFITA!
2

1.000 RON Bonus de Bun Venit

NU RATA!
3

Pariaza pe noul presedinte al Romaniei!

NU UITA!
4

Profita de cei 77 de RON oferiti de Maxbet!

NU RATA!
5

Nu rata sansa de a ajunge la Unibet Paris!

HAIDE!
6

5.000 de Rotiri Gratuite oferite in fiecare vineri!

WOW!
Te tinem informat facebook-like