Sistemul Parlay

2015-05-05 10:42:44

Cu siguranta nu multi dintre voi cunosc termenul parlay si nici nu stiu ce reprezinta. Sistemul Parlay este un sistem de pariere de tip progresiv pozitiv la fel ca multe altele, asemanator chiar sistemului Paroli. Sistemul Parlay se numara printre primele sisteme de pariere aparute dar este si una dintre cele mai folosite strategii la pariurile sportive.

Sistemul Parlay se bazeaza in principiu pe parierea profitului, lucru care nu este des intalnit si in cadrul celorlalte strategii si sisteme pentru pariurile sportive. Functionand pe parierea profitului se considera ca acest sistem este unul care va ofera cele mai putine riscuri. Sistemul Parlay nu este foarte dificil dar trebuie sa va alegeti initial o miza, urmand ca mai apoi sa o cresteti progresiv in cazul in care castigati un pariu sau sa reveniti la miza initiala atunci cand pierdeti un pariu.

In cazul in care vreti sa puneti in practica acest sistem de pariere trebuie obligatoriu sa va stabiliti dinainte un target, iar in cazul in care il atingeti sa reveniti imediat la miza initiala. In ceea ce priveste pariurile de tip Parlay exista doua tipuri si anume: Money lines parlays unde castigurile sunt determinate de cotele fiecarei echipe si Point spread parlay unde castigurile sunt fixe.

Money Line Parlays

Aceste tipuri de pariuri sunt extrem de des folosite purtand denumirea si de pariuri multiple. Acest sistem nu foloseste cote egale deoarece cota eventualelor castiguri variaza de la echipa la echipa. Daca in cazul unui pariu point spread parlays sansa de castig este de 50% la 50%, sistemele money line parlays nu functioneaza la fel. Acest sistem ia miza pariului si o plaseaza pe echipa. Daca echipa invinge, recalculeaza miza si o plaseaza pe urmatorul meci. Practic miza unui acumulator este produsul tuturor cotelor de pe acel pariu multiplu.

Va vom oferi un exemplu pentru a intelege cum functioneaza totul:

Sa presupunem ca pariati pe 3 meciuri cu miza de 1 ron pe fiecare.

Mizati 1 ron pe victoria Chelsea impotriva celor de la Liverpool cota 1.5 castig de 1,5 ron.

Mizati 1 ron pe victoria Borussia Dortmund impotriva Schalke cota 1.5  castig  de 1.5 ron

Mizati 1 ron pe victoria Steaua Bucuresti impotriva Astra Ploiesti cota 2.00 castig de 2 ron

Daca toate aceste 3 pronosticuri sunt corecte, puteti castiga 5 ron din care 3 ron sunt reprezentati de mize. Profitul total este de doar 2 ron.

La acelasi pariu de tip parlay cu 3 meciuri folosind aceeasi miza ca cea de mai sus :

3 ron pe Chelsea cota 1.5 castig 4.5 ron

4.5 ron pe Borussia Dortmund cota 1.5 castig 6.75 ron

6.75 ron pe Steaua cota 2 castig 13.5 ron

In acest caz aveti sansa sa castigati 13.5 ron din care 3 ron sunt reprezentati de mize. Profitul este de 10.5 ron, mult mai mare decat in cadrul primelor pariuri.

Point Spread Parlay

Point spread parlay propune castiguri fixe, pariorul fiind singurul care isi formeaza sistemul de joc cu selectii din lista prezentata la casa de pariuri. Listele sunt compuse din point spread pentru fiecare joc, cotele fiind ajustate in asa fel incat sa fie egale incluzand si un eventual comision al casei de pariuri. In parlay-ul de tip point spread cotele de parlay sunt mult mai mici decat cele reale incat aceasta strategie nu merita jucata frecvent, din punctul de vedere al multor pariori cu experienta.

In cazul in care va ganditi sa puneti in practica acest sistem de pariere, cei mai multi pariori experienta va recomanda sa faceti parlay doar la maxim 3-4 echipe deoarece sansele de castig sunt mult mai mari, iar riscurile mult mai mici. In ceea ce priveste sistemul parlay cea mai frecventa strategie este parlay-ul pe trei echipe cu o miza in functie de bugetul avut la dispozitie.

Stabiliti-va totusi un target si faceti calcule eficiente si corecte care sa va determine sa utilizati mize calculate, pariind in acest fel eficient si responsabil

Te tinem informat facebook-like