Strategia Kelly Criterion

2015-05-05 10:41:32

Strategia Kelly Criterion este de fapt o formula matematica dezvoltata de catre un fizician. Strategia Kelly Criterion este un sistem progresiv in pariuri ce va ofera informatii cu privire la mizele pe care trebuie sa le folositi pentru a va mari sansa de castig.

In cadrul acestei strategii putem spune ca in cazul unei probabilitati mai mari de reusita pariorul risca mai mult, in timp ce in cazul in care sansele de reusita sunt mai mici, pariorul risca mai putin.

 Strategia Kelly Criterion functioneaza dupa o formula matematica bine pusa la punct: f = (bp – q) / b

f = suma din banca dumneavoastra care trebuie pariata

b = raportul dintre profit si riscul pariului dupa o victorie

p = probabilitatea ca pariul sa fie castigator

q = probabilitatea de a fi pierdut pariul

In cazul in care se obtine valoarea zero, sau chiar negativa, este indicat sa ne ferim de acel pronostic pe evenimentul sportiv in cauza. In cazul in care cunoasteti foarte multe lucruri despre pariurile sportive si daca sunteti in masura sa analizati cat mai corect sansele de reusita ale unui pariu, atunci aceasta strategie ar fi perfecta pentru voi.

Bineinteles, ca in cazul oricarei strategii este obligatoriu sa va stabiliti un target si sa aveti un management al banilor extrem de bine pus la punct, pentru a evita falimentul.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza strategia Kelly Criterion  vom incerca sa va oferim un exemplu.

Sa presupunem ca avem o serie de pariuri si noi consideram ca exista probabilitatea de 50% de a castiga. Pariurile au o cota de 3.00 destul de atragatoare pentru orice parior, deci sunt cat de cat sigure.

Dupa aplicarea formulei, f = [(2) (0.5) – 0.5]/2= [1 – 0.5]/2= 0.5/2= 0.25 , avem un rezultat de 25%.

Aceasta formula ne ofera cateva informatii destul de pretioase. Suntem sfatuiti in urma rezultatului sa nu pariem mai mult de 25% din banca pe acest eveniment sportiv. Sa presupunem ca am pariat 25 de euro si am castigat pariul. Acum vom avea o banca mai mare cu 50 de euro, adica 150 de euro. Daca pariem la fel in continuare inseamna ca vom miza acum 37.5 euro, iar in cazul in care castigam iarasi banca noastra va fi de 225 de euro. In cazul in care pierdem din banca de 150 de euro vom scadea 37.5 euro si vom ramane doar cu 112.5 euro, profitul nostru fiind de 12.5 euro.

Desi la inceput poate parea destul de avantajos, trebuie sa stiti ca strategia Kelly Criterion poate fi destul de imprevizibila, deoarece va poate duce la faliment destul de usor. Desi uneori formula ne poate dicta sa pariem chiar si 50% din banca, unii pariori nu-si dau seama de riscul pe care si-l asuma daca fac acest lucru si nu constientizeaza ca nu este o metoda pentru a-si minimiza pierderile sau pentru a le recupera pe cele vechi. Este o strategie destul de riscanta dar daca doriti s-o folositi va recomandam s-o faceti pentru perioade scurte de timp. Din moment ce nu exista limite inferioare sau superioare miza poate sa urce la un moment dat si la 60% din banca sau poate chiar si mai mult. Daca pierdeti intr-un astfel de moment pariul este ca si cum ati pierde tot ce ati acumulat pana atunci.

Cu alte cuvinte, un pariu gresit la momentul nepotrivit va poate ruina in adevaratul sens al cuvantului. Cel mai bine este sa va stabiliti un target daca totusi va hotarati sa folositi aceasta strategie la pariurile sportive, iar atunci cand il atingeti renuntati imediat la strategie. Trebuie sa stiti ca daca va ganditi sa puneti in practica aceasta strategie aveti nevoie de cateva calitati extrem de importante: rabdare si disciplina in privinta banilor. Incercati sa cheltuiti cat va permiteti fara a folosi mize exagerate doar de dragul unor castiguri imense.

Incercati mai intai sa analizati foarte bine partidele, sa aruncati o privire asupra cotelor, facand un calcul al formulei Kelly Criterion foarte corect pentru a nu gresi in aceasta etapa. Apoi incercati sa tineti cont de regulile strategiei.

Te tinem informat facebook-like