Strategia Paroli

2015-05-05 10:40:17

Strategia Paroli este un sistem de pariere ce se bazeaza pe o progresie progresiva ce isi propune sa aduca pariorilor profituri cat mai mari si mai sigure, riscurile devenind mult mai mici decat in cazul unui parior care nu foloseste nici o strategie de pariuri. Strategia Paroli mizeaza pe serii de pariuri pozitive sau negative si consta in doua mari lucruri: atunci cand ati castigat un pariu, trebuie sa dublati suma pe urmatorul pronostic, iar atunci cand ati pierdut trebuie sa reveniti la suma initiala. Dupa aceasta descriere pare intr-adevar o strategie mult prea simpla si nesigura, dar lucrurile nu stau chiar asa. Acest sistem se bazeaza pe multe calcule matematice care fac din strategia Paroli una destul de eficienta.

Strategia Paroli este de fapt opusul strategiei Martingale. Atunci cand pierdeti un pariu, miza scade, iar cand castigati un pariu miza creste. Daca majoritatea celorlalte strategii au nevoie de o banca destul de considerabila pentru a fi puse in practica, acest lucru nu este valabil si in cazul strategiei Paroli.

Indiferent de numarul pariurilor pierdute sau castigate, pariorul este singura persoana care decide in functie de resursele sale financiare si cotele jucate care este miza cea mai avantajoasa. Folosind acest sistem, daca aveti o serie buna de pariuri castigatoare, castigul se va resimti foarte mult si in buzunar. Daca aveti insa o serie de pariuri necastigatoare, pierderile sunt mult mai reduse decat in cazul folosirii unui alt sistem. Nu este o strategie pur si simplu matematica, de aceea jucatorul este in masura sa-si aleaga valoarea unei unitati de pariere, numarul de pronosticuri pe care sa le plaseze si suma maxima pe care este dispus s-o investeasca la pariurile sportive.

Majoritatea pariorilor o folosesc pe evenimentele din fotbal, desi strategia Paroli a aparut in urma jocului de ruleta. O forma populara a strategiei Paroli este de a se paria de trei ori si de a dubla suma dupa fiecare pariu castigat. Daca un pariu este pierdut sau toate cele trei pariuri sunt castigate strategia se reporneste cu miza initiala. 

Daca aplicati strategia Paroli la pariuri sportive trebuie sa tineti cont de faptul ca functioneaza doar daca cotele pe care se pariaza au valoarea de minim 2, altfel acest sistem nu poate fi pus in practica.

In cazul unei serii de 3 pariuri castigate la rand rezulta urmatoarea serie de mize : 1 unitate, 2 unitati, 4 unitati si apoi 1 unitate din nou.

Exemplu :

Pasul 1: miza 1 unitate – necastigator (total unitati pariate 1)

Pasul 2: miza 1 unitate – castigator (total unitati pariate 2, castig la pasul 2 – 2 unitati)

Pasul 3: miza 2 unitati – necastigator (total unitati pariate 4)

Pasul 4: miza 1 unitate – necastigator (total unitati pariate 5)

Pasul 5: miza 1 unitate – castigator (total unitati pariate 6, castig la pasul 5 – 2 unitati)

Pasul 6: miza 2 unitati – castigator (total unitati pariate 8, castig la pasul 6 – 4 unitati)

Pasul 7: miza 4 unitati – castigator (total unitati pariate 12, castig la pasul 7 – 8 unitati)

Pasul 8:  STOP

Daca ne facem acum calculele, vom observa ca am pariat in total 12 unitati, iar castigul este de 16 unitati. Profitul este de doar 4 unitati, ceea ce reprezinta putin pentru unii, dar ganditi-va ce inseamna acest lucru cand o unitate valoareaza cateva zeci de ron sau chiar mai mult. Daca la prima vedere pare o strategie haotica si nesigura, sa stiti ca strategia Paroli nu este nici pe departe un astfel de sistem, iar aceasta este una din cele mai eficiente si sigure sisteme dezvoltate pana in prezent.

Te tinem informat facebook-like